A XII-a Conferință Națională de Genetică Medicală cu Participare Internațională ”Bolile Rare în Genetică”, o manifestare științifică ce vizează discutarea elementelor specifice a două domenii din medicină ce prezintă numeroase suprapuneri: Genetica Clinică și Bolile Rare, se va desfășura online în perioada 25-27 februarie 2022.

În acest an, conferința este organizată în parteneriat cu Alianța Națională pentru Boli Rare și dorim să marcăm împreună Ziua Internațională a Bolilor Rare 2022.

Va fi un duplex virtual în care se va realiza o conjuncție între Iași, unul din principalele centre ale geneticii românești și Zalău, locul unde se găsește inima și motorul Alianței Naționale pentru Boli Rare. Conferința va fi precedată de cursul precongres de „Genetică clinică” adresat rezidenților din genetica medicală sau de alte specialități conexe. Similar cu edițiile anterioare, participanții vor avea ocazia să dezbată noile descoperiri științifice din genetică umană.

Conferința se adresează furnizorilor de servicii medicale din domeniile: Genetică, Pediatrie, Neonatologie, Medicină de familie, dar și altor specialiști interesați de genetică, reprezentanți ai autorităților, pacienților, familiilor pacienților, industriei și altor specialiști implicați în managementul bolilor genetice și bolilor rare.

Conferința va fi creditată de Colegiul Medicilor din România, cu puncte EMC, de către ordinul biologilor și de către ordinul asistenților medicali. Prezența unor prestigioși lectori naționali și internaționali onorează și garantează succesul conferinței noastre.

Pentru informații noi despre Conferință, vă rugăm să vizitați pagina Societății Române de Genetică Medicală: www.srgm.ro, precum și pagina Alianței Naționale pentru Boli Rare: www.bolirareromania.ro.