Asociația Națională a Hemofilicilor din România a reușit prin programul ,, Plus pentru Calitatea Vieții” să aducă emoție, bucurie dar și speranță în viața unui pacient cu hemofilie din județul Suceava.
Octavian, se bucură acum de proteza modulară mult așteptată. Programul “Plus pentru Calitatea Vieții” este răspunsul tuturor solicitărilor venite din partea pacienților cu hemofilie și are ca obiectiv facilitarea accesului la tratament prin punerea la dispoziție a unor soluții logistice adaptate nevoilor fiecărei persoane și adaptarea unor soluții eficiente de mobilitate specifice nevoilor fiecărui pacient.
Pentru mai multe detalii despre programul “Plus pentru calitatea vieții” accesați www.anhr.ro sau link-ul: https://anhr.ro/proiecte/plus-pentru-calitatea-vietii/
ANHR a încercat să îmbunătățească calitatea vieții pacienților și accesul acestora la tratament prin metode psiho-educaționale menite să ofere informații și noi perspective asupra hemofiliei și a altor boli de coagulare și a efectelor acestora asupra corpului. Dar, pentru că în unele cazuri este nevoie de ajutor fizic,  ANHR dorește să facă acest lucru pentru pacienți prin intermediul programului Plus pentru Viață.
Programul este un răspuns la solicitările primite de la pacienții cu hemofilie și cu alte boli de coagulare de-a lungul timpului, care vizau diverse impedimente legate de accesul unora dintre ei la tratament. De asemenea, există un număr foarte mare de pacienți care nu au beneficiat de tratament corespunzător până la o anumită vârstă, astfel degradările articulare actuale punând mari probleme în mobilitatea acestora, iar calitatea vieții fiind foarte scazută.