Compania Antibiotice Iași, primul producător de Penicilină din România și Europa de Sud-Est, aniversează în 2020 nu mai puțin de 65 de ani de activitate neîntreruptă în industria farma, cu rezultate recunoscute pe plan național și mondial.

În prezent, Antibiotice este lider în producția de beta-lactamice injectabile în România, cu o cotă de piață de 80%, lider pe segmentul de produse topice (creme, unguente, geluri) în România, cu o cotă de piață de 30% și în același timp principalul producător român de medicamente generice, cu o cotă de piață de 10%.

Compania ieșeană este, în același timplider global în producția de Nistatină substanță activă (65% din piața internațională) și are în portofoliu 150 de produse farmaceutice din 12 clase terapeutice. 50 dintre aceste produse sunt înregistrate internațional.

Pe parcursul celor peste 22 de ani de la listarea pe piața de capital, au fost tranzacționate peste 736 milioane de acțiuni Antibiotice, cu o valoare totală de tranzacționare de peste 275 milioane euro. Pe parcursul anului 2019 au fost tranzacționate 29.664.172 acțiuni cu o valoare totală de 3.113.690 Euro.

“Pentru noi, tradiţia înseamnă continuitate şi recunoaştere, iar aceşti 65 de ani care s-au scurs în existenţa noastră sunt o dovadă a perseverenţei şi transformărilor pe care le-a parcurs această organizaţie. Antibiotice SA continuă să fie o companie de referinţă în mediul de business datorită unei echipe de peste 1.400 de oameni dedicaţi. Zi de zi, aceată echipă demonstrează că putem rămâne lideri în importante segmente de producție prin realizarea de medicamente de calitate, la standarde internaţionale”, a declarat Ioan Nani, directorul general al Antibiotice Iaşi.

 

Pentru a afla mai multe despre planurile de dezvoltare și extindere ale companiei, despre indicatorii economico-financiari din perioada 2000-2019 și despre direcțiile de investiții, vă invităm să descărcați Prezentarea extinsă a companiei ANTIBIOTICE IAȘI.