Patru dintre cele mai mari și importante spitale din București și din țară au rămas fără finanțarea de la Primăria Sectorului 1, după o decizie a primarului Clotilde Armand. Asociația Suport Mastocitoză România protestează față de tăierea finanțării Spitalului Clinic de Copii ”Grigore Alexandrescu” de către primarul Sectorului 1.

„Apreciem că este un act de inconștiență care pune în pericol viața celor mai vulnerabili dintre copii și că este o contradicție cu ceea ce un edil trebuie să facă în slujba cetățenilor care l-au ales”, se arată în comunicatul asociației.

„În cadrul acestui spital se află o filială vitală a rețelei de mastocitoză pediatrică din România și a Centrului European de Excelență în Mastocitoză România de care depind 68 de copii care nu mai pot merge la consult, întrucât viața le este pusă în pericol de decizia doamnei primar”, mai spun cei de la Asociația Suport Mastocitoză România.

Tot în cadrul acestui spital se află una dintre cele mai bune secții de chirurgie plastică, reparatorie și arși la nivel european, secție rămasă, ca întregul spital, fară fondurile de ignifugare.

O altă secție este profund afectată, TINN, acolo unde se află cei mai vulnerabili dintre prematuri.