Asociația Suport Mastocitoză România își exprimă recunoștința față de campania umanitară organizată de Asociația Întreprinzătorilor Maramureș (AIM) – www.patronatmm.ro, campanie cu un puternic impact social și de care au beneficiat si bolnavii de mastocitoză din regiune, ajutându-i pe aceștia să câștige lupta împotriva COVID 19.

Campania umanitara ”Ajutam Ingerii medici” a însumat donații de aproape 600.000 lei, realizate de AIM în lunile aprilie-mai 2020 și care au constat în echipamente și bunuri medicale în valoare de peste 300.000 lei, pe care le-a predat la spitale, ISU, medici de familie (pe baza centralizării necesarelor de la organizațiile sprijinite). Totodată, companiile membre AIM au contribuit cu lucrări de construcție și instalații și cu forță de muncă în valoare aproximativă tot de 300.000 lei la bunul mers al spitalelor implicate în lupta anti COVID19.

Astfel, au fost efectuate lucrări de construcții și instalații la principalele secții medicale antiCOVID19 din spitalele băimărene efectuate gratuit, izolete pentru ISU (singurele donate în România), teste COVID19 (printre primele distribuite în județul Maramureș), măști, combinezoane, dezinfectanți etc.

Modul în care au fost utilizate donațiile este un un exemplu de transparența 100% .

Acestea pot fi verificate accesând linkul:  https://www.patronatmm.ro/ro/evenimente/39-evenimente-incheiate/364-rezultatele-campaniei-ajutam-ingerii-medici

Despre Asociația Întreprinzătorilor Maramureș, acum alcătuită din 67 de companii (dintre cele mai importante ale Maramureșului), președintele său, Ovidiu Goga spune: ”AIM este demonstrația că afacerile românești pot colabora strâns; chiar dacă în asociație sunt multe firme concurente reciproc. Secretul este dialogul și anume dialogul constructiv care trebuie să primeze. Prin dialog se generează un factor de progres economic: încrederea între partenerii de afaceri. Iar, de aici, nu mai este decât un pas până la transformarea fostului concurent în colaborator și a fostului necunoscut în client sau furnizor”.

”Bolnavii de COVID 19, printre care s-au numărat și cei cu mastocitoză, au avut în AIM un partener adevărat, profesionist care i-a ajutat să depășească momentele dificile din lupta cu boala”, a declarant Nicoleta Vaia, președinta Asociatiei Suport Mastocitoza Romania!