Pandemia de Coronavirus a mobilizat tot mai multe companii să investească în sisteme de sterilizare și purificare a aerului din interiorul clădirilor. Producătorii de astfel de sisteme au venit și ei cu soluții din ce în ce mai competitive, astfel încât să poată acoperi o paleta cât mai mare de cerințe: de la încăperi de mici dimensiuni, la clădiri care se se întind pe câteva sute de metri pătrați. Pentru clădirile de mari dimensiuni, americanii de la AtmosAir au dezvoltat o tehnologie de ionizare bipolară, care a fost adaptată inclusiv în spitale și s-a dovedit a fi o soluție viabilă în lupta cu virusul SarsCov2.

Aer curat, ca în natură

Este vorba despre un generator de ioni cu încărcare negativă și pozitivă care poate deservi orice clădire cu sisteme de ventilție HVAC – ventiloconvectoare, pentru debite de aer de la 0,66mc/s până la 7,08mc/s. Ionizarea este procesul natural de curățare a aerului. În medii naturale curate se înregistrează valorile cele mai crescute de ioni, dar numărul acestora scade în zonele mai populate și mai poluate. Ionii pozitivi și negativi generați de sistemul AtmosAir imită acest proces natural, atrăgând, făcând legături și neutralizând toate tipurile de poluanți din aerul din incinte.

Oferim un produs de interes pentru sănătatea publică, sustenabil din punct de vedere social și din punctul de vedere al mediului înconjurător, la costuri reduse, un produs ce poate oferi rezultate care ar putea permite din nou apropierea dintre oameni, în condiții de siguranță,

Steve Levine, președintele și CEO al AtmosAir Solutions

Dispozitivele de ionizare a aerului AtmosAir sunt brevetate, după ce au fost riguros testate si s-a dovedit stiintific că sunt extrem de eficiente la reducerea particulelor nocive, a compușilor organici volatili și a mirosurilor. De asemenea, ajută la eliminarea mucegaiului, bacteriilor, a virusurilor și germenilor din aer și de pe suprafețe.

Studii în contextul pandemiei de Coronavirus

În contextul pandemiei de Coronavirus, cercetărorii americani au testat sistemul și recomandă folosirea ionizării bipolare pentru dezinfecția aerului și a suprafețelor. Compania AtmosAir a efectuat un studiu ca să determine eficiența gamei de dispozitive AtmosAir Matterhorn în lupta împotriva tulpinii de coronavirus uman 229E, pe durata a 30 de minute, 60 de minute și 120 de minute. Cercetătorii au putut analiza activitatea virusurilor pe o suprafață de control și pe o suprafață supusă tratamentului cu dispozitive din gama AtmosAir Matterhorn, la diferite temperaturi.

Concluzia studiului, realizat în Laboratorul Microchem, derulat de Top Lab, a fost că prezența Coronavirusului a fost redusă cu 99.92% într-un interval de 30 de minute de la expunerea la tehnologia de ionizare bipolară folosită de AtmosAir.

Deoarece virusul se răspândește atât prin contact direct cât și indirect, folosirea continuă a ionilor bipolari emiși în aerul ambiental de sistemul AtmosAir dezinfectează în mod continuu atât aerul respirat cât și suprafețele. Acesta este cel mai eficient sistem de curățare continuă și decontaminare a aerului din incinte. De asemenea, deoarece coronavirusurile sunt virusuri încapsulate, acestea sunt mult mai ușor de distrus decât virusurile fără acest înveliș, cum ar fi norovirusurile. AtmosAir prezintă o reducere semnificativă a bacteriilor și virusurilor, atât în testele de laborator cât și în cadrul testelor in-situ

Dr. Philip M. Tierno, Jr., profesor de Microbiologie și Patologie la Școala Medicală NYU, Centrul Medical NYU Langone, membru SUA al Consiliului Global pentru Igienă

 

Ionizarea aerului direct prin sistemul de ventilație

Partea cea mai bună a sistemului o reprezintă modul facil în care acesta poate fi integrat direct în sistemul de ventilație atât în clădiri rezidențiale, centre comerciale de mari dimensiuni sau spitale. Aerul trece astfel peste tuburile AtmosAir pentru a încărca moleculele de oxigen și a crea ioni care curăță aerul în mod activ, pe întreaga zonă.

Spre deosebire de majoritatea sistemelor de purificare a aerului, AtmosAir nu așteaptă ca substanțele poluante să pătrundă în filtru prin sistemul de climatizare sau printr-un alt dispozitiv de curățare a aerului. În schimb, ionii încărcați identifică activ și neutralizează substanțele contaminante chiar la sursă, în întregul spațiu interior, imitând modul natural de curățare a aerul de afară.

AVANTAJELE AtmosAir

  • – AtmosAir are o eficiență de peste 99.9 % în reducerea coronavirusurilor de pe suprafețe.
  • – Tehnologia AtmosAir emite în mod proactiv și continuu ioni bi-polari care atacă și neutralizează coronavirusul.
  • – Spre deosebire de multe alte produse a căror eficiență nu a fost verificată, soluțiile AtmosAir se bazează pe studii științifice.
  • – AtmosAir a fost instalat în peste 7.500 de spații comerciale și clădiri rezidențiale, săli de sport, aeroporturi, hoteluri, spitale și chiar cazinouri.

LIAMED a adus AtmosAir în România

Sistemele AtmosAir au ajuns în România prin intermendiul companiei LIAMED, unul dintre cei mai vechi distribuitori de echipamente medicale de pe piața din România.

LIAMED este o companie specializată în distribuție de aparatură medicală, instalare, service, instruire și educație medicală, prin prezentarea către medicii interesați a celor mai noi tehnologii în showroom-ul companiei. Din portofoliul LIAMED fac parte produse destinate majorității specialităților medicale: Ultrasonografie, Neurofiziologie, Cardiologie, Chirurgie, Sterilizare, ATI, ORL, Fizioterapie, Endoscopie flexibilă, Spirometrie, Mobilier Medical, Monitoare medicale, Dispozitive medicale, Consumabile, Printere și PRP. Cu o cifră de afaceri de peste 10 milioane de euro, specialiștii LIAMED lucrează în fiecare zi cu gândul la excelență și la misiunea pe care și-au asumat-o: să sprijine creşterea calităţii actului medical, prin asigurare de dispozitive medicale şi servicii conexe cât mai complete şi de calitate, accesibile personalului medical. Mai multe detalii despre LIAMED găsiți pe www.liamed.ro.