Multe persoane ezită să ceară o a doua opinie medicală, fie din jenă față de medic, fie din cauza procedurilor care consumă mult timp. Totuși, în unele situații, părerea altui medic poate schimba în totalitate diagnosticul și metodele de tratament.

Erorile medicale sunt posibile și în România, mai ales atunci când vine vorba de afecțiuni rare sau complicate, greu de diagnosticat. Totuși, deși speri ca o a doua opinie medicală să infirme diagnosticul inițial și să fie vorba de o boală mai puțin gravă, trebuie să te aștepți și la o confirmare a diagnosticului.

În acest caz, a doua opinie medicală te ajută să te convingi că diagnosticul nu este unul greșit. Află de ce este importantă a doua opinie medicală, când este nevoie de aceasta și cui o soliciți.

A doua opinie medicală este importantă, deoarece erorile sunt posibile și în sistemul de sănătate. Totuși, o eroare medicală nu trebuie atribuită neapărat doctorului. Aceasta poate apărea și din cauza funcționării greoaie a sistemului medical. Investigațiile și analizele efectuate prea târziu sau cu rezultate eronate, timpul scurt alocat consultației sau aparatura învechită pot fi, de asemenea, răspunzătoare de erorile de diagnostic.

 

 

 

Materialul integral pe www.curierulnational.ro