Administrarea pe termen lung a evolocumab este eficientă și sigură la pacienții cu hipercolesterolemie familială (HF), formele homozigote sau heterozigote-severe. Aceste rezultate provin din cel mai îndelungat studiu în HF, care confirmă beneficiile evolocumab. Medicamentul este aprobat deja de către EMA pentru tratamentul acestei afecțiuni în Uniunea Europeană.

 

Rezultatele studiului TAUSSIG

Studiul TAUSSIG, care reunește atât pacienți cu forma homozigotă, cât și pacienți cu forma severă heterozigotă, vine în continuarea studiilor RUTHERFORD-2 (care a inclus pacienți cu forma heterozigotă) și TESLA (HF homozigotă). Acesta include un total de 300 de pacienți, dintre care 106 cu forma homozigotă și 194 cu forma heterozigotă.

Vârsta medie a fost de 34.3 și, respectiv, 54.7 de ani – o confirmare a afectării precoce produse de FH. Aproximativ jumătate dintre pacienți (47.2% și, respectiv, 59.8%) suferă de boală coronariană ischemică, împreună cu proporții mai mici de afectare cerebrovasculară sau periferică, hipertensiune sau valvulopatie aortică.

 

Materialul integral pe www.raportuldegarda.ro.