Până la această dată peste 6,5 milioane de români au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu schema completă, iar peste un milion cu doza a treia. Pentru a afla care este situația privind vaccinarea în rândul românilor cu boli rare, Alianța Națională de Boli Rare (ANBR) a lansat un chestionar, iar primele rezultate au fost prezentate de Dorica Dan, președintele ANBR, la cea de-a zecea ediție a Școlii de Boli Rare pentru jurnaliști.

,,Pacienții cu boli rare au fost dublu afectați de pandemia de COVID-19. Ei trec prin situația aceasta de confuzie și lipsa informațiilor din totdeauna. Bolile rare sunt câteodată necunoscute chiar de către specialiști și nu e de mirare, fiindcă sunt atât de multe și diferite. De data aceasta în timpul pandemiei toată lumea s-a confruntat cu lipsa de informație și confuzie, lipsa accesului la specialiști, inclusiv pacienții cu boli rare”, a declarat Dorica Dan.

Rezultatele preliminare ale chestionarului, au arătat că 18,3% din pacienții cu boli rare chestionați (131) s-au vaccinat cu toate cele 3 doze, iar 37,4% cu două doze.

 

 

Materialul integral pe www.360medical.ro