FDA (Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente) a aprobat injecția de Uplizna pentru tratamentul unei boli rare care afectează nervii optici.

Tratamentul cu Uplizna a fost aprobat pentru tratarea tulburării neuromielitei din spectrul optic (TNSMO) la pacienții adulți cu un anumit anticorp. Boala este o boală rară autoimună a sistemului nervos central care afectează în principal nervii optici și măduva spinării. Uplizna este doar al doilea tratament aprobat pentru această tulburare.

„Până de curând, pacienții cu TSNMO nu aveau opțiuni de tratament aprobate de FDA”, a declarat Billy Dunn, M.D., director al Oficiului de Neuroștiință din Centrul FDA pentru Evaluarea și Cercetarea Medicamentului. “Uplizna reprezinta acum a doua terapie aprobată pentru acesti pacienti în ultimul an. Continuăm să rămânem extrem de angajați în dezvoltarea de medicamente suplimentare sigure și eficiente pentru această boală rară și devastatoare.”

La pacienții cu TSNMO, sistemul imunitar atacă greșit celulele și proteinele sănătoase din organism, cel mai adesea cele din nervii optici și măduva spinării. Persoanele cu TSNMO au de obicei atacuri de neurită optică, care provoacă dureri oculare și pierderea vederii. De asemenea, persoanele pot avea atacuri care duc la mielită transversă, care adesea provoacă amorțeală, slăbiciune sau paralizie a brațelor și picioarelor, împreună cu pierderea controlului vezicii urinare și a intestinului.

 

 

Material preluat integral si tradus de pe www.rttnews.com