Compania 3 Billion din Seul susține că poate diagnostica peste 7.000 de boli rare, examinând mutațiile genetice și interpretând datele rezultate contra unei taxe de serviciu de 699 dolari.

Inspirat de cele 3 miliarde de baze de ADN uman, fondatorul companiei, Keum Chang, a declarat recent publicatiei Maeil, ca utilizatorii au acum acces la genomul lor personal, grație inovațiilor în genetică. Dar serviciile comerciale pentru pacienții cu boli rare consideră încă acest diagnostic precis prea costisitor.

Compania are peste 4.000 de teste genetice efectuate și se așteaptă să depășească 10.000 de teste de diagnostic în acest an. Când pacienții trimit probe, se citește și interpretează mutația genetică si se stabileste un diagnostic și un tratament adecvat Pentru pune un diagnostic precis la scurt timp după debutul primelor simptome, toate bolile rare posibile ar trebui luate în considerare dintr-o dată, a spus Keum, adăugând ca software-ul propriu de interpretare simplificat poate analiza în câteva minute peste 100.000 variante, rezultând costul și timpul redus și astfel face testul accesibil.

Compania 3 Billion interpretează mutații genetice bazate pe inteligența artificială pentru a identifica boala pe care pacientul o are, în termen de 5 minute. Este nevoie de aproximativ 4 săptămâni pentru ca pacientul să-și trimită proba la 3Billion și să primească rezultatele finale ale diagnosticului. Chiar acesta este timpul necesar pentru colectarea a 30 de probe, a spus Keum. 

“Așteptăm cu nerăbdare sa crească numarul clienților, deoarece numărul diagnosticelor crește odată cu îmbunătățirea preciziei lor”, a spus Keum. Rata actuală de precizie este de aproximativ 90%.

Obiectivul său este de a genera peste 10 miliarde  din vânzări până în 2022. Keum a spus că mărimea pieței globale va atinge 7 – 8 trilioane  în 2025, având în vedere că 8 % din populația lumii suferă de o boală genetică rară și serviciile de testare genetică sunt în plină expansiune. 

 

Material preluat si tradus de pe www.pulsenews.co.kr.