Roche România, Alianţa Pacienţilor cu Boli Cronice din România (APCR) şi Uber lansează #prioritatepentrusanatate, iniţiativă caritabilă în sprijinul bolnavilor cronici, ce au nevoie să ajungă în mai multă siguranţă la spital.

Prin iniţiativa #prioritatepentrusanatate se va asigura transportul gratuit, începând de luni, 20 aprilie, către şi de la 32 de spitale din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara pentru pacienţii ce suferă de afecţiuni oncologice şi hematologice, hemofilie, scleroză multiplă sau fibroză pulmonară idiopatică şi care sunt nevoiţi să îşi continue tratamentul în spital, pe perioada stării de urgenţă. Serviciul este disponibil doar pe raza acestor oraşe şi nu include transportul în afara localităţilor. Roche România acoperă costul curselor, iar Uber România contribuie cu 25% din valoarea acestora.

“Instituirea stării de urgenţă pe teritoriul ţării noastre, din cauza pandemiei globale cu COVID-19, vine cu o serie de restricţii severe de deplasare pentru toate categoriile de persoane. Pacienţii cu boli cronice nu au însă de ales. Ei trebuie să îşi continue tratamentele în spitale şi, din păcate, sunt extrem de vulnerabili. Din cauza imunităţii scăzute, au un risc mai mare de infectare cu Covid-19. Prin aceasta campanie, încercam să îi ajutăm să evite pe cât posibil mijloacele de transport aglomerate, o măsură atât de necesară în vremurile dificile pe care le trăim.”, a declarat Cezar Irimia, preşedintele APCR.

“Pacienţii cu afecţiuni cronice grave au nevoie de tot sprijinul în această perioadă. Am demarat acest proiect împreună cu APCR şi Uber, în speranţa că îi putem ajuta pe bolnavi să îşi poată continua tratamentele de care au atât de multă nevoie”, declară Martine Draullette, General Manager, Roche România.
“În această perioadă dificilă, ne dorim să fim alături de cei care au nevoie de sprijin, să susţinem iniţiativele care păstrează în mişcare lucrurile cu adevărat importante. Parteneriatul cu Roche şi APCR este o iniţiativă importantă în acest sens, prin care ne propunem să îi ajutăm pe cei care nu pot sta acasă să rămână în siguranţă. Suntem recunoscători şoferilor parteneri Uber care continuă să vină în întâmpinarea necesităţilor din comunităţile lor şi care iau toate măsurile de siguranţă şi sănătate necesare, pentru ca fiecare călătorie să se desfăşoare în condiţii de maximă siguranţă”, spune şi Nicoleta Schroeder, General Manager, Uber România.

Cei ce doresc să beneficieze de acest serviciu gratuit trebuie să îşi instaleze aplicaţia Uber pe telefon. Apoi, sunt invitaţi sa apeleze call center-ul Alianţei Pacienţilor Cronici din România, la numărul de telefon 021 253 0591, pentru a afla cum pot beneficia de această ofertă. Serviciul de transport gratuit este oferit doar pacienţilor care au o programare la tratament, ce nu poate fi amânată sau o urgenţă medicală ce necesită neapărat deplasarea la spital.

Lista spitalelor din cadrul programului, mai multe detalii despre această iniţiativă, paşii pentru accesarea serviciului, dar şi alte informaţii utile pacienţilor în această perioadă sunt disponibile pe pagina de Facebook a Alianţei Pacienţilor Cronici din România sau pe www.aliantapacientilor.ro şi pe www.i-pacient.ro.