Prof. Dr. Simona Rednic, în calitate de Preşedinte al Comitetului Ştiinţific, a fost gazda întâlnirii din luna iulie a Comunității OSC – Boli Rare, având-o alături pe Dr. Ana Maria Gheorghiu, ce a prezentat ca studiu de caz Centrul Eustar 100.

“Fondat în anul 2016, de către Dr.  Carina Mihai, acesta este centrul cu numărul 100. Pacienţii vin îndrumaţi de către alţi colegi reumatologi din ambulator, din sistemul privat, din teritoriu pentru capilaroscopie, sau second opinion. Mult mai puţin frecvent, pacienţii care ne contactează personal, de obicei pentru capilaroscopie perunghială, după ce au citit în mediul online. Rar, avem pacienţii îndrumaţi direct de către medical de familie. Echipa de sclorodermie este formată din 15 membri, destul de greu adunată şi cu multe sacrificii. De multe ori ne rupem din timpul personal ca să putem face şi asta, dar facem asta cu placere şi toată lumea este interesată de binele acestor pacienţi şi ne ocupăm şi de partea de cercetare, căci e important şi să aflăm mai multe detalii despre această boală, ca să putem avansa”, a afirmat Dr. Ana Maria Gheorghiu – Spitalul Clinic Dr. I Cantacuzino, UMF Carol Davila, Bucureşti.

Întâlnirea a fâcut parte din seria de evenimente de comunicare publică şi profesională de cunoaştere şi recunoaştere a sclerodermiei sistemice, ce constă în 6 întâlniri ale comitetului ştiinţific şi 6 dezbateri video “Ora pacientului cu sclerodermie”. O acţiune de educare şi de informare a comunităţii OSC – Bolile Rare şi derulată cu sprijinul Boehringer Ingelheim.

Comunitatea OSC BoliRare.ro este o comunitate dezvoltată deOameni și Companii. Oameni și Companii oferă soluții de marketing utilizând unecositeminovator de 33 platforme digitale proprii și +100 comunități business și profesionale, administrate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici.