Prin proiectul  Medici pentru România pacineţii cu boli cronice pot beneficia de consiliere online gratuită oferită de specialişti voluntari din ţară, dar şi din diaspora în cadrul campaniei “Nu uităm de ceilalţi”.

Serviciile de consiliere pot fi accesate prin intermediul platformei www.medicipentruromania.ro. Totul se derulează online, astfel că nu va fi necesară deplasarea de la domiciliu. Fiecare şedinţă de consiliere este de 15 de minute şi va fi efectuată în urma programării online. Suportul exclude urgenţele, pentru acest lucru pacienţii trebuind să sune la 112.

„Sistemul medical din România este la turaţie maximă, iar COVID-19 mobilizează toată atenţia şi resursele. Suntem conştienţi că există foarte mulţi oameni, cu alte afecţiuni, care au nevoie de noi toţi în această perioadă. Prin urmare, programul Medici pentru România lansează campania „Nu uităm de ceilalţi”, prin care doctori din intreaga lume asigură suport online pacienţilor care suferă de boli cronice sau au diverse simptome uşoare, fără legătură cu COVID-19. Pe aceasta cale invităm cât mai mulţi medici să se alăture iniţiativei noastre şi să ofere suportul necesar celor aflaţi în nevoie. Este necesar să ne adaptăm situaţiei din prezent, dar şi modului în care se va derula activitatea medicală în viitor”, a declarat Alexandru Costache, iniţiatorul programului Medici pentru România.

 

Citeste mai mult pe www.adevarul.ro.