În septembrie 2019, Ofev (nintedanib) a fost aprobat în SUA ca primul și singurul tratament care scade rata declinului funcției pulmonare la pacienții cu boală pulmonară interstițială asociată sclerozei sistemice. În februarie 2020, Comitetul pentru Produse Medicale de Uz Uman (CHMP) al Agenției Europene a Medicamentului (EMA) a emis opinia pozitivă pentru extinderea indicației nintedanib și în Europa, la boala pulmonară interstițială asociată sclerozei sistemice (sclerodermiei).

Două luni mai târziu, în aprilie 2020, Comisia Europeană a aprobat nintedanib pentru tratamentul bolii pulmonare interstițiale asociate sclerozei sistemice (SSc-ILD) la adulți.

„Aceasta este o descoperire cu un real impact în tratamentul persoanelor care trăiesc cu SSc-ILD. Odată ce apare fibroza plămânilor, aceasta nu mai este reversibilă. Nintedanib, fiind primul și singurul tratament aprobat pentru SSc-ILD, servește unei mari nevoi – face diferența pentru cei care trăiesc cu această boală care le schimbă viața”, a declarat Peter Fang, vicepreședinte și șef al Therapeutic Area Inflammation, în cadrul Boehringer Ingelheim.

 

Materialul integral pe www.raportuldegarda.ro