Onouă abordare privind detectarea a două boli rare pediatrice sindromul Beckwith-Wiedemann și sindromul Silver-Russell înainte de nașterea copiilor a fost concepută de oamenii de știință de la Institutul de Cercetări Van Andel.

Ambele boli sunt legate de procesul de creștere la copii și adesea duc la probleme suplimentare mai târziu în viață, cum ar fi riscul crescut de cancer din sindromul Beckwith-Wiedemann și riscul crescut de boală metabolică din sindromul Silver-Russell.

„Ambele boli au consecințe pe tot parcursul vieții. Constatările noastre oferă o bază pentru studii suplimentare care sperăm să se traducă în metode noi de detectare și tratament prenatale. Scopul nostru este să se nască sănătoși copiii”, a spus dr. Piroska Szabó, profesor la Institutul Van Andel și autorul studiului.

Fetușii cu sindrom Beckwith-Wiedemann au o creștere prea mare în timpul dezvoltării intrauterine, în timp ce fetușii cu Silver-Russell au o creștere prea mică. O treime din cazurile Beckwith-Wiedemann și două treimi din cazurile Silver-Russell pot apărea din cauză că au fie o cantitate prea mare, fie prea mică de proteine ​​numite IGF2, care joacă un rol critic în creșterea și dezvoltarea fetală.

 

 

Materialul integral pe www.360medical.ro