Scenic Biotech, partener Roche, a obținut o finanțare de 31 de milioane de dolari și intenționează să studieze trei medicamente, cu accent pe bolile genetice rare.

Toate cele trei programe vizează modificatorii genetici, iar primul medicament este o moleculă mică care urmărește să trateze boala Niemann-Pick de tip C, sau NP-C, care afectează modul în care grăsimile, lipidele și colesterolul se mișcă în celulele corpului.

Cel de-al doilea program al biotehnologiei olandeze vizează sindromul Barth, care este o tulburare mitocondrială moștenită care poate duce la creșterea inimii, slăbiciune musculară, oboseală și număr scăzut de celule sanguine. Tulburarea a fost descoperită de un neurolog pediatru cu același nume din Olanda.

Al treilea program se va concentra pe un sindrom metabolic sever, a spus Scenic.

Scenic își propune să-și extindă colaborările în industrie, să-și dubleze forța de muncă în următoarele 18 luni și să se mute într-o unitate mai mare din Amsterdam, a spus Biotech.

Genentech de la Roche este deja un partener Scenic printr-o colaborare multianuala, în care Scenic isi va folosi platforma de secventiere celulară și datele pentru a identifica noi tratamente țintă.

 

Sursa: Fiercebiotech.com