Vaccinarea anti SARS-COV-2 la pacienții cu boli reumatologice rare se face în baza recomandărilor Societății Române de Reumatologie și a European Alliance of Associations for Rheumathology. Este recomandat ca toți pacienții să se vaccineze anti-Covid, beneficiile depășind în mod evident risurile”, a declarat Prof. Dr. Simona Rednic, Șeful Departamentului de Reumatologie din cadrul UMF ”Iuliu Hațieganu” Cluj și a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, într-un interviu acordat platformei BolileRare.ro.

Președintele ales al Societății Române de Reumatologie a spus că nu există informații speciale pentru folosirea unui vaccin sau a altuia pentru pacienții cu boli reumatismale rare, toate vaccinurile existente acum pe piață sunt recomandate pacienților imunodeprimați, iar reacțiile la vaccinuri sunt similare cu ale populației generale.

Platforma Bolilereare.ro, dezvoltată de Oameni și Companii, cu suportul extraordinar al companiei Boehringer Ingelheim si cu expertiza științifică a Prof. Dr. Simona Rednic, derulează o campanie  de comunicare publică și profesională a prevenției Sclerodermiei.

Acest program vizează construirea unei comunități profesionale la nivel national, care să acționeze pentru creșterea conștientizării și nivelului de informare asupra Bolilor Rare la nivel general și a Sclerodermiei, în mod particular, alături de îmbunătățirea calității vieții pacientilor printr-un management eficient al resurselor.