2020 este un an al provocărilor fără precedent. Tocmai de aceea profesioniști locali și internaționali care se dedică dezvoltării noilor terapii și vaccinuri pentru rezolvarea pandemiei COVID-19, vor fi prezenți la Simpozionul Anual de Studii Clinice pentru a împărtăși din experiența lor.

Tema acestei ediții este “2020 – un an al provocărilor fără precedent în cercetarea clinică. Ce am învățat și cum putem transforma cele învățate în timpul pandemiei COVID-19 într-un avantaj pentru viitor”.

Ediția din 2020 este cea de a doua organizată de AVANTYO Institute of Clincal Research sub patronajul EUCROF – Federația Europeană a Companiilor Conducătoare de Studii Clinice și ACCSCR – Asociația Companiilor Conducătoare de Studii Clinice din România.

Evenimentul se va desfășura timp de o zi, în format virtual, aducand laolaltă autoritățile de reglementare din  România și alte țări europene, reprezentanți la nivel înalt ai industriei biofarmaceutice internaționale, specialiști în probleme de reglementare, KOL / investigatori medicali, reprezentanți ai CRO, asociații de pacienți, precum și diverși alți profesioniști interesați de arena cercetării clinice.

Punctele esențiale ale programului 2020 includ sesiuni interdisciplinare în care actorii din industria cercetării clinice se pot întâlni și interacționa în mod direct în cadrul unor paneluri de discuții pentru a aborda impactul pandemiei COVID-19 asupra planificării și gestionării studiilor clinice, împreună cu învățămintele pe care le putem aplica în viitor – vezi agenda evenimentului.

Reprezentanții industriei de studii clinice din țara noastră, sunt preocupați de a readuce România pe harta  internațională de interes pentru studii clinice. Astfel vor exista beneficii reale de dezvoltare pentru medici, șanse la tratamente inovative pentru pacienți și sume importante la buget. Pe de altă parte, își doresc și crearea aici a unui pol de îmbunătățire a cercetării clinice din zona central-est europeană prin întâlniri, dezbateri și împărtășirea experiențelor.

Simpozionul Național de Studii Clinice 2020, se va desfasura online pe 20 noiembrie, începând cu ora 10:00.

Înscrierea participantilor se face online.

Detalii pe www.clinicaltrialsymposium.com.

 

Simpozionul Anual de Studii Clinice este organizat de AVANTYO Institute of Clinical Research, unica platformă integrată de învățare din Romania, dedicată profesioniștilor din industria de cercetare clinică medicală. Scopul final al activităților companiei vizează facilitarea accesului pacienților la medicație inovatoare.