Adresă: Str. Dr. Iosif Nemoianu nr. 2, 300011, Timişoara

Telefon: 0256.203.303

Fax0256.201.975

E-MAIL secretariat@spitalcopiitm.ro

WEBSITE  www.spital-copii-timisoara.info

I. Centrul de expertiză pentru boli rare în domeniul malformații congenitale asociate cu retard mental din cadrul  Centrului Regional de Genetică Medicală Timiș face parte din structură a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Dr. Louis Țurcanu” Timișoara.

Centrul Regional de Genetică Medicală Timiș (CRGMT) este coordonat de către Prof. Univ. Dr. Puiu Maria, medic primar genetică medicală şi medic primar pediatru.

Structurile de genetică medicală deservesc pacienți cu boli genetice care pot afecta orice organ sau sistem, la orice vârstă (copii și adulți), precum și familiile acestora. CRGMT asigură servicii complete de genetică medicală (diagnostic clinic pre- şi postnatal, tratament, recuperare, profilaxie şi consiliere genetică) şi de explorare genetică pre- şi postnatală (citogenetică, diagnostic molecular, biochimie genetică, ş.a.).

Testele genetice oferite în cadrul CRGMT sunt largi şi pot acoperi majoritatea bolilor genetice rare cu câteva excepţii (boli prin defecte în ADN mitocondrial, boli prin mutaţii cu repetări de trinucleotide, ataxii spinocerebeloase, boala Huntington, distonii miotonice, și altele).

 

II.  Centrul de expertiză pentru boli rare în domeniul imunodeficienței primare din cadrul Compartimentului de Alergologie- Imunologie și Cabinete de specialitate din ambulatoriul integrat structură a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Dr. Louis Turcanu” Timișoara.

 

III. Centru de expertiză pentru boli rare – leucemii și limfoame prin Compartimentul de Oncologie – Hematologie și cabinete de specialitate din Ambulatorul Integrat al Spitalului din  cadrul   Spitalului Clinic Municipal de Urgență pentru Copii “Luis Țurcanu”  Timișoara, județul Timiș 

IV. Centru de expertiză pentru  hemofilie și boli înrudite din cadrul Compartimentului de Oncologie – Hematologie și cabinetele de specialitate din Ambulatorul Integrat al Spitalului Clinic Municipal de Urgență pentru Copii “Luis Țurcanu”  Timișoara, județul Timiș