Pacienţii cu boala aglutininelor la rece (BAR) au prezentat valori mai bune ale hemoglobinei, au avut nevoie de un număr redus de transfuzii şi s-au simţit semnificativ mai puţin obosiţi după ce au primit sutimlimab, conform unui studiu prezentat la cea de-a 61-a Întâlnire Anuală a Societăţii Americane de Hematologie (ASH 2019) din Orlando.

BAR reprezintă o boală autoimună rară în cadrul căreia sistemul imun al unui pacient atacă şi distruge eritrocitele. Persoanele cu BAR suferă de anemie severă şi de fatigabilitate şi prezintă un risc crescut de tromboză şi deces. Boala apare la vârste mai înaintate, mulţi pacienţi fiind diagnosticaţi în decadele a 6-a şi a 7-a de viaţă.

În studiul nostru, sutimlimab a oprit rapid şi eficient hemoliza pacienţilor cu BAR şi a demonstrat ameliorarea simptomelor acestora“, a relatat autorul studiului, Alexander Röth, MD de la Universitatea Duisburg-Essen din Germania“Consider că, în final, am trecut de momentul critic în ce priveşte cercetarea în domeniul BAR, iar acum există potenţialul de a oferi o terapie ţintită acestor pacienţi, aşteptând aprobarea autorităţilor din sistemul de sănătate.”

 

Citiți articolul integral pe www.raportuldegarda.ro.