Pe 29 iunie, comunitatea mondială a sclerodermiei se reunește pentru a recunoaște  Ziua Mondiala a Sclerodermiei. În această zi din 1940, pictorul elvețian de renume internațional Paul Klee a murit. Avea sclerodermie și lucrările sale de artă au fost influențate pe larg de experiența sa cu boala.

Prima Zi Europeană a Sclerodermiei din 29 iunie 2009 a fost sărbătorită în aproape toate țările membre, așa cum a fost decis de Federația Asociațiilor Europene de Sclerodermie (FESCA), în cadrul unei reuniuni din 2008. În februarie 2010, a avut loc primul CONGRES MONDIAL DE SCLEROZĂ SISTEMICĂ la Florența, Italia, cu participanți din țări din întreaga lume. La congresul mondial s-a convenit ca ziua 29 iunie să fie sărbătorită în toată lumea.

 Ziua Conștientizării Sclerodermiei a fost creată pentru a le spune oamenilor, inclusiv comunității medicale, ce înseamnă să ai această boală invalidantă. Este o zi de recunoaștere a dârzeniei celor care trăiesc cu sclerodermie și pentru a cere tratament egal și îngrijire egală pentru persoanele cu sclerodermie din întreaga lume.

Turcoaz este culoarea oficială pentru conștientizarea sclerodermiei.

Sclerodermia (scleroza sistemică) este o boală cronică rară, progresivă, autoimună, care afectează aproximativ 2,5 milioane de persoane la nivel mondial. Se caracterizează prin fibroză difuză și anomalii vasculare la nivelul pielii, articulațiilor și organelor interne (mai ales esofag, tract gastro-intestinal inferior, plămâni, inimă, rinichi). Boala afectează de 4 ori mai frecvent femeile decât bărbații, și este mai frecventă la grupa de vârstă 20-50 de ani.